Fuente: democracia estudio

QUI MANA EN LA MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS DE LA VALL D’ALBAIDA?

El mes d’octubre passat vam assistir al ple de NO elecció del President de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida. El llavors President en funcions, Sr. Vicente Gomar, va fer gala de la solidesa de la seua paraula a l’hora de decidir qui havia d’assumir la gestió del servei de la canera. La seua promesa era que aquest servei estaria en mans de la formació “La Vall ens Uneix”, la qual cosa es va convertir en un mur infranquejable. El portaveu de Compromís, Josep A. Albert, va expressar el seu profund malestar. Així que, després d’un encreuament d’acusacions entre tots dos dirigents, i posat que el Sr. Gomar no estava disposat a faltar a la paraula donada a “La Vall ens Uneix” respecte al servei del servei de la canera, el Ple es va suspendre, donat que el Sr. Gomar no va aconseguir ni tan sols la majoria simple dels suports.

Després d’un mes de negociacions, l’escenari que vam poder presenciar ahir en el Ple era totalment diferent. El presidenciable no semblava recordar la seua paraula a l’hora d’adjudicar la gestió del servei perruno en l’anterior Ple. Ni tan sols recordava el que és donar la paraula, i es que “per on parles … passes”. La portaveu del PP, Susana Navarro, va posar el dit en la llaga en afirmar que havia sigut “El Botànic” el responsable d’aquest canvi d’actitud del President, afirmació que no va tindre cap contestació entre els assistents. Pel que sembla, els llargs tentacles de la Sra. Oltra marquen el pas al PSPV també a La Vall d’Albaida. Mentrestant, el nou Vicepresident de la Mancomunitat, el nacionalista Josep A. Albert, ocupava el seu nou lloc per a co-presidir el saló. El seu ampli somriure de satisfacció el situava com a vencedor indiscutible del combat.

La gran perdedora ha sigut la formació “La Vall ens Uneix”, que ahir mateix mostrava el seu profund malestar en una nota publicada en les seues xarxes socials. Al cap i a la fi, tal i com va explicar el portaveu del PSPV, Sr. Antonio Esquinas, Ontinyent no necessita estar en la Mancomunitat. Veurem com encaixa “La Vall ens Uneix” aquesta derrota. Esperarem la decisió Jorge Rodríguez, líder indiscutible de La Vall i Alcalde d’Ontinyent. Tal i com va suggerir el Sr. Esquinas, Ontinyent hauria de ser solidari amb els xicotets municipis. Però resulta fàcil ser solidari amb els diners dels altres. Ontinyent aporta el 40% del pressupost de la Mancomunitat. El Sr. Rodríguez ja va expressar el seu desig d’abandonar alguns dels serveis mancomunats, com la recollida selectiva de residus. Veurem si “El Botànic” pot acabar amb la Mancomunitat de municipis de La Vall d’Albaida.

Jose L. Oltra