Treballs d’eliminació de canyes riu. Foto: Ayto. Alzira.

Els treballs de retirada de canya faran accessible el camí de Ràfol

Treballs d’eliminació de canyes riu. Foto: Ayto. Alzira.

L’Ajuntament d’Alzira ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que centre els seus treballs d’eliminació de canyes en un tram de 400 metres per fer accessible l’antic camí de Ràfol des del riu, recuperant l’antic Arenal.

La canya és una espècie invasora que cal eliminar del riu i amb eixe objectiu treballen a hores d’ara els tècnics de la Confederació Hidrogràfica i els operaris de l’empresa pública TRAGSA. L’Ajuntament pretén substituir la canya per bosc de ribera, com ja s’ha fet a l’altra banda del riu, per això els treballs es realitzen mitjançant la CHJ amb maquinària específica que aconseguix acabar amb l’espècie invasora des de la seua arrel, i que després del triturat i la retirada evitaran que torne a créixer.

A més, des de la Regidora de Medi ambient es pretén que abans que acaben les seues tasques els operaris de TRAGSA intensifiquen la seua actuació sobre un tram d’aproximadament mig quilòmetre estant previst que estos treballs permeten que isca a la llum un antic mur de pedra que aporta valor paisatgístic a més de natural. Així ho ha explicat el regidor responsable de l’àrea, Pep Carreres.

Les actuacions, que inicialment estaven previstes per a finalitzar la propera setmana, s’han endarrerit a causa de les condicions de calor i la declaració del nivell extrem de risc d’incendi. Seguint les recomanacions de prevenció d’incendis, ha resultat impossible continuar el treball de les màquines a la zona, per la qual cosa s’espera poder acabar a finals d’agost.

Carreres confia que amb els treballs que es realitzen el riu recupere el seu ecosistema i siga un lloc de referència per als alzirenys.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer és l’entitat que financia esta retirada del rizoma de la canya (Arundo donax) en el tram del riu Xúquer que comprén des del pont de Ferro fins a l’antic arenal.

L’actuació permetrà eliminar de manera definitiva la presència d’esta planta invasora en eixe tram del riu i, així, donar continuïtat a la tasca de recuperació del bosc de ribera que impulsa la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient amb la Fundació Limne, i en la qual col•laboren les diferents escoles i instituts d’Alzira.

publicidad vomunica valencia cabecera inferior

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *