El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis. Foto Ayto. Ontinyent

Ontinyent subvencionarà  l’IBI a famílies amb ingressos de fins a 800 euros

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis. Foto Ayto.

Les ajudes per al pagament de l’impost a la vivenda habitual poden arribar al 90% del seu cost.

Les unitats familiars d’Ontinyent amb ingressos de fins a 801’ 76 euros mensuals podran beneficiar-se de les subvencions que ha convocat l’Ajuntament per al pagament de les despeses relatives a l’Impost de Bens Immobles (IBI) de la vivenda habitual.

Cal recordar que si en 2015 van ser 16 les famílies beneficiàries, en 2016 van ser 44 i 66 en 2017, un augment que ha estat possible gràcies a l’ampliació del límit màxim d’ingressos en la corresponent ordenança municipal. El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, recordava que el canvi al límit d’estes ajudes, a les quals anteriorment sols es podia optar amb ingressos de fins a 645 euros al mes, “respon a la voluntat del Govern d’Ontinyent d’ajudar a la major quantitat possible de famílies. És una línia en la que hem anat fent avanços perquè les accions beneficien a les màximes persones, i que aquestes siguen realment les que estiguen en situació de necessitat”, assenyalava.

Les ajudes podran ser de fins al 90% de l’IBI amb un màxim de 216 euros per als nuclis familiars amb ingressos mensuals de 0 a 534’51 euros; i de fins al 60% de l’impost amb un màxim de 144 euros per als que tinguen ingressos d’entre 534’51 i 801’76 euros, sent estes ajudes considerades com a guany patrimonial a efectes fiscals. El termini per a presentar les sol·licituds serà des del dia 1 de juny de 2018 fins el dia 31 de juliol de 2018, ambdós inclosos.

Joan Sanchis afegia que les diferents ajudes que es posen en marxa des del consistori “són possibles gràcies a la gestió prudent i rigorosa del Govern d’Ontinyent, que ens permet portar ja 6 anys tancant els pressupostos amb superàvit i no en dèficit, i també poder prendre mesures per atendre les necessitats socials i ajudar a les famílies d’Ontinyent que menys recursos tenen”, manifestava.

publicidad vomunica valencia cabecera inferior

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *