L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada del Regidor de Cultura, Toni Saura i experts i investigadors locals.

Alaquàs presenta el centenari de la declaració del Castell com a monument històric artístic nacional.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada del Regidor de Cultura, Toni Saura i experts i investigadors locals.

Alaquàs presenta el Centenari de la declaració del Castell com a Monument Històric Artístic Nacional.

Una cavalcada cívica protagonitzarà l’acte central de commemoració que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril. El Castell d’Alaquàs acollirà durant l’any nombroses activitats per a tots els públics.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada del Regidor de Cultura, Toni Saura i experts i investigadors locals que han centrat els seus treballs en el Castell d’Alaquàs., ha presentat hui en roda de premsa la programació prevista amb motiu del Centenari de la declaració del Castell com a Monument Històric Artístic Nacional que es commemora el 21 d’abril de 2018. Una efermèride fonamental en la història local del municipi que que està permetent recuperar la memòria sobre els últims cent anys del monumento i sentar les bases per a projectar el futur del Castell i d’Alaquàs.

Al llarg d’aquest any, el Castell d’Alaquàs serà l’escenari central d’una gran quantitat d’actes culturals i socials previstos per institucions públiques, organismes, entitats i associacions que s’han implicat de manera activa i participativa en aquesta efemèride. L’Ajuntament d’Alaquàs ha previst activitats destinades a tots els públics per tal d’apropar el Castell a tots i totes i fer que la ciutadania se senta protagonista d’aquest patrimoni col·lectiu.

L’activitat central tindrà lloc el dissabte 21 d’abril. A les 20 hores a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs han estat convocades totes les associacions, col·lectius i veïns i veïnes que vulguen participar en la cavalcada cívica que recorrerà el carrer Major fins arribar al Castell d’Alaquàs on tindrà lloc un acte institucional i l’espectacle Nit Màgica a càrrec de Xarxa Teatre.

El diumenge 22 d’abril a les 18:30 hores tindrà lloc un dels actes amb més expectació, l’estrena de la “Fulla de Malva”, una composició encarregada a la Unió Musical d’Alaquàs basada en la primera novel·la de l’investigador local Adrià Hernández. Una obra simfònica en tres moviments escrita per José Salvador González Moreno i que estarà interpretada per 80 músics de la Banda Simfònica de la Unió Musical d’Alaquàs i que comptarà amb el recolzament del professorat de l’escola i acompanyament de guitarra, dolçaina i arpa.

Aquestes serviran de tret d’eixida a tota una programació encetada ja el passat 28 febrer, dia en que es commemora l’aniversari de la recuperació del Castell per al poble, i que es perllongarà fins el 28 de febrer de 2018.

Rutes històriques i animació lectora

Des del passat mes març i fins maig passarà pel Castell l’alumnat de primària de tots els col·legis d’Alaquàs per participar d’una activitat d’animació a la lectura amb textos relacionats amb el Castell i una visita guiada.

L’últim diumenge de cada cada mes hi hauran rutes històriques teatralitzades per Alaquàs a càrrec del col·lectiu Via Heraclia. Unes visites guiades que conviden al visitant a descobrir l’orgien de la vila d’Alaquàs a través de la seua història i que recorren el casc històric amb escenes de la vida cuotidiana interpretades per personatges.

El dia 28 d’abril tindrà lloc l’Acadèmia dels Nocturns, una activitat d’animació lectora sobre poesia acompanyada d’una visita teatralitzada pel Castell que representarà un fet històric i intel·lectual del Segle d’Or Valencià.

Durant el mes de maig hi hauran activitats molt variades a càrrec de diferents col·lectius locals. Les Clavariesses dels Dolors portaran al Castell el 5 de maig un espectable sobre hipnosis. El dia 11 arribarà el torn de MusicArts, un projecte musical organitzat per l’IES Doctor Faustí Barberà i per la Unió Musical d’Alaquàs en el que participen 300 alumnes de diferents col·legis d’Alaquàs. El 18 se celebrarà la tradicional Gala de l’Esport on es donaran cita tots els col·lectius esportius i el 19 tindrà lloc una Trobada d’editorials i gèneres.

Els dies 17, 18 i 19 de maig tindrà lloc el Seminari Gestió Pública del Patrimoni organitzat per la Universitat Politècnica de València dins del Máster CAPA  i el 26 de maig la tradicional Fashion Day organitzada pels joves d’Alaquàs.

El Castell acollirà el dia 1 de juny el que serà un dels events més potents pel que fa la seua promoció turística. L’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatges AEAV ha decidit organitzar el seu primer Workshop al mateix monument. Una bona oportunitat per Alaquàs i el seu Castell.

El dia 2 de maig tindrà lloc la LAST DAY ZOMBIE i el dia 8 la Diputació de València i la Universitat de València portaran fins Alaquàs l’obra de teatre “Erasmus”. El 16 del mateix mes hi haurà un concert a càrrec de la Nova Coral de la Unió Musical d’Alaquàs i el 28 tindrà lloc el Fòrum Empresarial Horta Sud “Les xicotetes empreses en l’Europa del futur”.

El Castell d’Alaquàs tornarà a ser referent cultural gràcies Certamen Nacional Teatre Escena Alaquàs organitzat per l’Ajuntament i Carabau Teatre per als dies 27, 28, 29 i 30 de juny. Per al mes de juliol continuraran els concerts protagonitzats per la Banda Federal de la Comunitat Valenciana que actuarà a Alaquàs el dia 6 i el 19 ho farà la Banda Panamenya de Vents.

Centenari

El Centenari de la declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic Nacional és una efemèride fonamental en la història local del municipi que va a permetre recuperar la memòria sobre els últims cent anys del monument i assentar les bases per a projectar el futur del Castell i d’Alaquàs.

El passat 15 de juny, l’Ajuntament d’Alaquàs va celebrar un acte públic per convidar a la ciutadania a sumar-se a les celebracions i participar activament. Més de cinquanta col·lectius culturals, festius, socials i esportius van estar presents en la cita convocada per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de presentar el Centenari i convidar a la ciutadania a sumar-se de manera activa després de la creació d’una comissió assessora integrada per les principals entitats culturals i patrimonials. En l’acte, l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, acompanyada dels portaveus municipals i per l’investigador local, Rafa Roca, va llegir el manifest aprovat pel Ple de la Corporació Municipal per tal d‘iniciar el procés de celebració d’aquesta efemèride que s’iniciarà el 21 d’abril de 2018 i es perllongarà fins el 28 de febrer de 2019. Una Declaració Institucional que suposa el començament del camí i el punt de partida de les celebracions d’aquest Centenari.

publicidad vomunica valencia cabecera inferior

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *