El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació, hui, del Pla Plurianual de Rehabilitació i Ampliació del Parc Públic d'Habitatge. EFE

La Generalitat invertirà 106 milions en 6.129 habitatges del parc públic.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la presentació, hui, del Pla Plurianual de Rehabilitació i Ampliació del Parc Públic d’Habitatge. EFE

La Generalitat invertirà 106 milions d’euros fins a 2020 en la rehabilitació, recuperació i ampliació del parc públic d’habitatge, una iniciativa amb la qual preveu actuar en 6.129 habitatges i crear prop de 10.000 ocupacions.

El Pla Plurianual de Rehabilitació i Ampliació del Parc Públic d’Habitatge ha sigut presentat hui pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Habitatge, María José Salvador, en un acte en el qual també han estat presentes agents del sector, com a promotors o membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, entre uns altres.

Aquest pla contempla la possibilitat que particulars propietaris d’habitatge que no tinguen recursos per a rehabilitar-les les puguen cedir a la Generalitat, que s’encarregarà de reformar-les i oferir-les per a lloguer solidari.

L’objectiu d’aquest pla és, segons ha explicat el president, combatre «la possible nova bambolla» i la «expulsió» que pateixen els qui no tenen accés a un habitatge a preu raonable, per la qual cosa la Generalitat oferirà aquests habitatges, una vegada reformades o incorporades al parc públic, a col·lectius vulnerables per uns 200-300 euros al mes, ha detallat Salvador.

Aquest pla plurianual s’emmarca en la Llei de Funció Social de l’Habitatge, específicament en aquells aspectes del text que no han sigut objecte de recurs davant el Tribunal Constitucional.

Sobre aquest tema, el president ha indicat que recentment l’alt tribunal ha admès que Navarra té competències en matèria d’habitatge, per la qual cosa ha demanat al Govern que retire el recurs que encara pesa sobre el text valencià.

La iniciativa del Consell s’executarà entorn de tres eixos: rehabilitació, recuperació i ampliació del parc públic d’habitatge.

En el primer capítol es contempla una inversió de 47 milions d’euros i la rehabilitació d’un total de 4.179 habitatges.

En l’apartat de recuperació d’habitatges públics es contempla la incorporació al lloguer d’un total de 689 habitatges en desús, que es troben adscrites a empreses públiques o ocupades de forma irregular, un procés en el qual s’invertiran almenys 1,6 milions d’euros.

L’ampliació del parc públic d’habitatge es farà per concurs per a la compra d’habitatges de tipologia plurifamiliar, la represa de promocions públiques parades, convenis amb entitats financeres o mecanismes de col·laboració públic-privada.

Així, es preveu invertir 50 milions d’euros en la compra de 550 habitatges i altres 6,2 en la represa de promocions públiques (111 habitatges).

A més, s’invertiran 1,5 milions d’euros en convenis amb entitats financeres per a mobilitzar habitatges buits que estiguen en mans d’entitats financeres i se cediran al parc públic part de les promocions de la Generalitat.

La Generalitat contempla la creació d’una comissió de seguiment i control del pla, que es reunirà cada tres mesos i se sotmetrà a avaluació una vegada a l’any.

publicidad vomunica valencia cabecera inferior