Els xavals de l’Escola de Futbol de Vinalesa estrenaran camp de gespa amb ajuda de la Diputació.

El president, Jorge Rodríguez, ha visitat l’únic camp de terra de la comarca, que prompte es reconvertirà en un terreny de joc d’última generació amb una inversió de 200.000 euros.

La corporació ha multiplicat per quatre les inversions a Vinalesa durant la present legislatura, entre elles aquesta reivindicació històrica que els xics de l’escola van traslladar per carta a Rodríguez.

Raúl, Xavi, Guillermo i Joan són els capitans dels equips pre-benjamí, benjamí, aleví i infantil del Club Vinalesa Futbol Base, l’únic que no compta amb un camp de gespa artificial en la comarca de l’Horta Nord. Els quatre van signar una carta dirigida al president de la Diputació en la qual demanaven deixar de ser l’única escola de futbol de la comarca amb un camp de terra. Aquest dilluns, Jorge Rodríguez ha visitat les instal·lacions del club per a respondre en persona als xics, que estrenaran camp de gespa artificial la pròxima temporada, amb una inversió de 200.000 euros de la Diputació que completarà l’ajuntament.

“Li demanem en nom de tots els nostres companys, per favor, que ens ajude a aconseguir que el nostre camp municipal es convertisca en un camp de gespa artificial. Volem tindre les mateixes oportunitats que tenen altres xavals dels pobles propers”. Així s’expressen en la seua missiva al president els xics del Vinalesa Futbol Base, una escola amb 25 anys d’història i prop d’un centenar de jugadors de categories inferiors, malgrat que “molts es van a jugar a altres pobles o no s’apunten perquè no els agrada el camp”.

Rodríguez ha animat als xavals de l’escola de futbol de Vinalesa a seguir jugant i gaudint de l’esport. “Des de la Diputació hem fet una aposta decidida per l’esport base i la pràctica d’hàbits saludables, i com a institució pública tenim la responsabilitat que aquesta pràctica esportiva es faça en les millors condicions possibles, que és el que farà possible aquesta inversió perquè Vinalesa deixe de ser l’únic municipi de la comarca amb un camp de futbol de terra”.

El president, acompanyat per l’alcaldessa, Alba Catalunya, i el diputat Pepe Ruiz, s’ha mostrat satisfet de poder portar bones notícies als municipis i, davant els xics de l’escola de futbol de Vinalesa, ha manifestat que “la política té sentit quan s’entén com a vehicle per a ajudar a les persones a millorar la seua qualitat de vida, quan passem de les paraules als fets i som capaços de donar resposta a reivindicacions justes com les d’aquesta escola de futbol, que no solament treballa amb els xiquets des de l’àmbit de l’esport, sinó que promou valors com la solidaritat, el respecte i el treball en equip”.

L’alcaldessa, per la seua banda, ha agraït al president de la Diputació l’acord rubricat en la Junta de Govern de febrer, que permetrà la reconversió del camp de terra a gespa artificial, i ha avançat que la inauguració del nou camp “es convertirà en un homenatge a Julio Martínez, que tant va treballar per a aconseguir que aquesta reivindicació històrica es convertira algun dia en realitat”. L’ex alcalde de Vinalesa va ser l’home que va impulsar aquest projecte i el primer a presentar-li-ho a Jorge Rodríguez, encantat que “les inversions de la Diputació acaben incidint directament en els municipis i les persones”.

Inversions per a 2018 a Vinalesa

Les obres de millora en el camp de futbol i el seu entorn és solament una de les actuacions que Vinalesa podrà executar al llarg del present any amb fons provincials. A més de la instal·lació de gespa artificial en aquest espai esportiu, l’ajuntament que dirigeix Alba Cataluña rebrà 320.000 euros de la Diputació procedents del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), el Fons de Cooperació Municipal i el Pla de Camins.

Amb aquestes ajudes, Vinalesa podrà seguir renovant els seus carrers i espais públics, com ja succeïra en els dos primers anys de la legislatura amb les inversions dutes a terme amb els plans provincials, cas de la insonorització de l’espai cultural La Nau, les millores en els parcs del Torró i El Remei i el condicionament del Espai Dones.

En els dos primers anys de la legislatura s’han multiplicat per quatre les inversions de la Diputació a Vinalesa, en relació a les ajudes rebudes pel municipi en els anys 2014 i 2015, passant de 200.000 a 810.000 euros. Amb els 320.000 euros pressupostats per al present exercici, Vinalesa haurà rebut en aquests tres últims anys més d’un milió d’euros de la corporació que presideix Rodríguez.

El president considera que “aquestes xifres posen de manifest que aquesta Diputació creu en el municipalisme, per açò s’ha produït un important increment de les transferències als ajuntaments, a la recerca d’un finançament just que permeta als alcaldes i alcaldesses exercir aquesta autonomia local per la qual apostem, i decidir lliurement en què s’inverteix els diners que els arriba per a millorar la qualitat de vida dels seus veïns”.

publicidad vomunica valencia cabecera inferior