Ximo Puig: La confrontació lingüística demostra inanició intel·lectual El president de la Generalitat, Ximo Puig, (i) i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, proven un suc de taronges valencianes durant la visita a l'expositor de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme de Berlín (ITB). EFE

Ximo Puig: La confrontació lingüística demostra inanició intel·lectual

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha replicat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, qui ha assegurat que el castellà està en perill en la Comunitat Valenciana, que «fer de la confrontació lingüística una altra vegada un actiu electoral demostra la inanició intel·lectual i la falta de propostes polítiques».

Puig ha assenyalat als mitjans de comunicació durant la seua visita a la Fira Internacional de Turisme de Berlín que la Comunitat Valenciana és «clarament bilingüe: som ‘castellanoparlantes y valencianoparlantes’, i volem les dues llengües. Nosaltres som tan de Vicent Andrés Estellés com de Miguel Hernández, ens agrada el castellà i ens agrada el valencià».

El president ha destacat que ell escolta i veu a les persones, mentre que uns altres «escolten i veuen fantasmes», i ha considerat que «sincerament ningú pot avalar» la posició de Bonig «si no està molt lluny de la realitat».

«Que em presenten un xiquet o xiqueta en la Comunitat Valenciana que no tinga accés a castellà», ha indicat Puig, qui ha insistit que Espanya «necessita unió, cohesió i respecte, i es falta massa al respecte a les persones».

«Es falta a la intel·ligència de les persones, però les persones són bastant més intel·ligents que els fantasmes», ha reivindicat el president de la Generalitat.

publicidad vomunica valencia cabecera inferior

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *