Presentació colla A Contratemps de Vilamarxant. Foto Ayto.

Emotiva presentació a Vilamarxant de la Colla A Contratemps en record de Miguel Ángel Domingo

Presentació colla A Contratemps de Vilamarxant. Foto Ayto.

La Casa de la Cultura de Vilamarxant va acollir, ahir, el concert-audició i presentació d’esta formació de dolçainers i tabaleters que també disposa de la seua escola.

La Casa de la Cultura es va omplir ahir de vesprada de veïns i veïnes de Vilamarxant que no van voler perdre’s la presentació oficial de la colla de dolçainers i tabaleters A Contratemps.

En primer lloc, va actuar l’escola de tabal i dolçaina que, des del passat mes d’octubre de 2017, està a càrrec de Marta Lapuerta, al tabal; i d’Eduard Navarro, a la dolçaina.

Així, les i els alumnes Vicky Sebastián, Victoria Trilles, Tica Zarzo, Enric Asensi, José Prado, David Ramada, Gabriel Lozano, Vicente Cervera, Amparo Peiró, Vicent Sanchis, Nolo Noguera, Toni Mulet, Pepe Balabasquer, Rodrigo Aparicio, Ernest Chisvert, José Vicente Gil, Fran Monzó i Alex Castillo van interpretar peces molt conegudes de l’inventari folklòric valencià, com ara “Siute de tabals”, “Ramonet”, “La Brussa”, “Pasdoble de Lalín”, “Pasdoble A la Torre de Benavites”, la marxa mora “Xexena”, el “Baile de la plaza de Villamalur”, “Dissabte de festes”, “Polca de l’os”, “La Mumerota”, el vals “Cervera”, la “Jota de Paterna” i la marxa cristiana “Cotes”.

La presentació de l’acte va estar a càrrec d’Amparo Peiró, qui va recordar els inicis de la colla a la Falla el Colp i com, després, la formació va estar contractada per a diferents actuacions fins ara, que ha alçat el vol de forma autònoma i amb una escola creada en octubre de 2017.

La segona part de l’actuació va iniciar-se amb un sentit homenatge al dolçainer local Miguel Ángel Domingo Pérez, un dels fundadors i membres més actius de la colla. Es va mostrar un vídeo en què els seus companys i companyes recordaven anècdotes de la seua carrera musical i personal, entrellaçats amb imatges d’ell junt a la seua inseparable dolçaina en actes festius, religiosos i populars de la localitat on era una de les persones assídues. Un sorollós i sentit aplaudiment va posar punt i final a la producció audiovisual i va ser el moment en què la colla va lliurar un present a la seua vídua i a tota la seua família.

Després, les persones integrants de la colla van oferir un recital en el qual van tocar les peces “Venim de la mar”, “Castell d’Ocaive”, “Noche de Reyes” i “Saint James”, amb la presència del cap de colla Ernest Chisvert.

Les interpretacions van estar a càrrec d’Eduard Navarro, Ernest Chisvert, Nolo Noguera, Toni Mulet, Pepe Balabasquer, Fran Monzó, Enric Asensi, Grabriel Lozano, Vicent Sanchis, Antonio Sanchis, Marta Lapuerta, Vicente Cervera, Rodrigo Aparicio, Alex Castillo, Amparo Peiró i José Pardo.

El recital va finalitzar amb la representació musical de “La Muixeranga”, una tradicional i coneguda peça que van dedicar a Miguel Ángel Domingo.

II Jornades de Música Tradicional

Esta actuació forma part de les II Jornades de Música Tradicional de Vilamarxant que continuaran esta setmana amb els tallers de dansà i la dansà. Els tallers de dansà són oberts a tota la població. Qualsevol veí o veïna de Vilamarxant que vulga aprendre este ball i eixir a interpretar-lo el dia 30 pot acudir el dimarts 26, el dimecres 27 i el dijous 28 a la plaça de la Constitució, a les 19.30 h, on el Grup de Danses i Pastorets els explicarà els passos, ritmes i figures per ballar.

Estes jornades conclouran amb la tradicional i esperada dansà que tindrà lloc el dissabte, 30 de juny. La llarga filera de balladors i balladores eixirà enguany des de la Replaça, a les 20.30 h. Es traslladaran mostrant esta representació dels nostres balls fins a la plaça de la Constitució pels següents carrers: Sant Miquel, Gómez Arnés, Colón, avinguda 2 de Maig i Cavallers. En acabar el recorregut, hi haurà una picadeta per a les persones assistents. Si participareu en la dansà, cal que vos inscrigueu en este enllaç: https://bit.ly/2twCHmd

Les Jornades estan organitzades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilamarxant, l’Associació Cultural 9 d’Octubre, el Grup de Danses i Pastorets de Vilamarxant i la Colla A Contratemps, amb la col·laboració de la Junta Local contra el Càncer.

publicidad vomunica valencia cabecera inferior

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *